Ercsi,Rákóczi út 25.

Az Év Magyar Családi Autója

Hír megjelenése: 2021.03.30
Idén először nevezett be a Magyar Év Autója versenyre a Honda Magyarországi Fióktelepe, három modellel.


Kisautó kategóriában a vadonatúj hibrid Jazz-t jelölte, Családi autó kategóriában a hibrid CR-V-t, míg az Év Zöld autója díjért a Honda e szállhatott harcba.

Az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu által szervezett megmérettetésre 22 márka 48 jelölést adott le, melyet hat kategóriába soroltak és hirdettek győztest. Csak olyan modelleket lehetett nevezni, melyek az adott évben forgalmazásra kerültek hazánkban és amit az öt főből álló szakmai zsűri ki is tudott próbálni.

A bizottság vizsgálta a fogyasztást (mért, illetve becsült), értéktartást (Eurotax), árat, kényelmet, praktikumot, biztonságot, küllemet, technikát/technológiát, dinamizmust, sőt, még a garanciális lehetőségeket is.

A Családi autó kategória nyertese a szakmai zsűri értékelése alapján az újragondolt, átrajzolt és tovább fejlesztett, valamint hatékony és reszponzív hibrid hajtáslánccal ellátott Honda CR-V e:HEV lett.


Dobogós, második helyen végzett Kisautó kategóriájában a kompakt, de tágas belső térrel, fejlett e:HEV hajtáslánccal és modern, lendületes formavilággal rendelkező Jazz e:HEV.

Az Év Zöld autója 2021 díjra két kategóriában nevezhették az importőrök és az autógyártók az autóikat. Egyetlen kritériumnak kellett ezeknek megfelelniük: kevesebb mint 50 gramm/kilométer lehet a szén-dioxid-kibocsátásuk.

A hibridek között – mind plug-in, azaz konnektorból tölthető hibridek -hét modell indult, ezek közül – a nagyszámú jelölés miatt – két győztest hirdetett ki a zsűri. A hibridek többsége szabadidő-autó.

Szintén két győztest választottak a szakmai zsűri tagjai a villanyautó-kategóriában, amelyben kilenc elektromos autó indult a díjért. A Honda e márkánk elektromos, városi kisautója, sajnos nem került föl a dobogóra, de ennek ellenére nekünk ő a kedvencünk a kategóriájában.Forrás: Honda

Munkatársaink


Ercsi - Autócentrum Szabó
Cím
2451 Ercsi, Rákóczi út 25.
Telefon
+36 (25) 505 605
Nyitva tartás
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat-Vasárnap: Zárva
Ünnepi nyitva tartás:
2022.12.16.: 08:00 – 15:00-ig
2022.12.26.: Zárva
2022.12.27–30.: 08:00 – 17:00-ig

Visszahívást kérekOldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk