Ercsi,Rákóczi út 25.

Honda Civic Type R Limited Edition

Hír megjelenése: 2020.07.06
Nemcsak a versenyben, hanem a biztonságot illetően is élen jár majd a Honda a FIA WTCR 2020-as szezonjában, a biztonsági autó ugyanis egy Honda Civic Type R Limited Edition lesz.


Nagy eseménynek lehetett tanúja az, aki februárban részt vett a Honda és a JAS Motorsport közös milánói sajtóbemutatón, a két – régóta együttműködő – cég ugyanis bemutatta a Type R modellcsalád legújabb, egyben legextrémebb tagját, a Civic Type R Limited Editiont.

A Type R-filozófia mentén fejlesztett, de kifejezetten versenypályára szánt változat hihetetlen teljesítménnyel büszkélkedhet, ugyanakkor menetbiztonsági és vezetést segítő rendszereit tekintve is az iparág legjobbja. Nem csoda, hiszen a Honda Civic Type R TCR alapjait is adó modell kiválóan vizsgázott az Euro NCAP töréstesztjein, újfent tanúbizonyságát adva, hogy minden szempontból a legmagasabb színvonalat képviseli.


A Type R Limited Edition Safety Car üde színfolt lesz a versenypályákon, hiszen, a csak ebben a színben elérhető, Sunlight Yellow fényezésben tündököl, és 20”-os, kovácsolt BBS alufelniken, illetve Michelin Pilot Sport Cup-2 abroncsokon gördül. További érdekesség a kétrészes, úszóágyazású tárcsákra épülő fékrendszer és a puritánabb, egyszersmind sportosabb utastér – a módosításokkal 47 kg-os tömegcsökkentést értek el a GT változathoz viszonyítva.

Az új Limited Edition mozgatását a Civic Type R kimagasló teljesítményű 2.0 VTEC TURBO erőforrására bízták, ami nem kevesebb, mint 320 LE-t (6500 f./perc) és 400 Nm-t ad le. A motorerőnek hála mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, és rugalmassága is páratlan.


A Civic Type R Safety Car káprázatos grafikája, egyedi megjelenése „Vanuf” néven ismert belga művész munkája, miként jó pár korábbi hivatalos Honda túraautóé is. A WTCR 2020-as, hatfordulós évada szeptember 12-én Ausztriában, a Salzburgringen rajtol el, ahol négy Honda Civic Type R TCR is felsorakozik a rajtrácson. Ebből kettőt az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport kettőt pedig az ALL-INKL.DE Münnich Motorsport indít a versenysorozatban.

François Ribeiro, a WTCR promótereként ismert Eurosport Events vezetője elmondta:

„A rendezvény egyik fő támogatójaként ismert Honda igen gazdag múltra tekint vissza az FIA Túraautó-világbajnokságban, ezért nagy öröm számunkra, hogy a Civic Type R Limited Editionnel idén már hivatalos biztonságiautó-partnerei lehetünk a sorozatnak. Egy ilyen különleges, menetbiztonság, sportosság és menetdinamika terén egyaránt kiváló, mégis megfizethető modell tökéletesen illik a WTCR szellemiségéhez.”

Forrás: hondanews.eu

Munkatársaink


Ercsi - Autócentrum Szabó
Cím
2451 Ercsi, Rákóczi út 25.
Telefon
+36 (25) 505 605
Nyitva tartás
Használt autó értékesítés
H-P: 08:00-17:00
Sz-V: Zárva
Szerviz
H-P: 08:00-17:00
Sz-V: Zárva

Visszahívást kérekOldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk